[Logo] Forum VOIP - totul despre voice over ip
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihaiom
Forum Index » Profile for mihaiom » Messages posted by mihaiom
Author MessageMare domn. Nu eu am intrebat dincolo, un coleg cu care faceam debuging impreuna. Merge . Pana la urma rxgain-ul s-a dovedit a fi castigator, nu mai trebuie nici macar bussypattern-ul. Acum e asa:

busydetect=yes
busycount=3
rxgain=-5

Am descoperit intre timp ca exista si dahdi_monitor 1 -vv. Multumesc.

Proiectul e doar un proof of concept. Mai vreau sa ma joc un pic si cu chan_datacard si provocarea si mai mare care mi se pare mie e sa leg un telefon zapp.

Mersi inca o data.
Internetul e plin de intrebari legate de faptul ca asterisk nu poate detecta terminarea apelului pe liniile analogice. Mi-am prins urechile trei zile, incercand toate combinatiile

Scenariu simplu: X100P (clona, 10 lei okazii) + CentOS 5.5 + Asterisk 1.6 + linie de RDS.

La un apel preluat automat si terminat intr-un voicemail sau ivr daca apelantul inchide asteriskul nu-mi detecteaza busy tonul de RDS. Cred ca e mai usor sa insir ce n-am incercat decat sa spun ce-am incercat:

hanguponpolarityswitch desi se pare ca X100P nu stie de asa ceva
busydetect=yes
busycount=4 (si alte valori)
callprogress=yes si no
cu si fara busypattern, l-am masurat pe linia de RDS undeva la 173, 162 (un prieten ce are o linie analogica tot de RDS intr-un cisco foloseste 170, 163), cu si fara cancelation.

Am umblat si la signaling, si in indication.conf, dupa ce am citit pe aici pe forum, setari de gr, nl, am luat de undeva de pe net si niste setari de ro, am ajuns sa sap pana si in codul sursa.

Alternativa sa arunc placa si sa iau ceva mai scump si mai destept nu e viabila, am nevoie doar de un proiect la faculta.

Daca cineva are experienta cu fxouri analogice (asta cred ca e pleonasm) pe linii de RDS, please help.

Multumesc
 
Forum Index » Profile for mihaiom » Messages posted by mihaiom
Go to:   
Proudly promoted by Loudhush and MODULO Consulting