[Logo] Forum VOIP - totul despre voice over ip
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucianf
Forum Index » Profile for lucianf » Messages posted by lucianf
Author Message
Salut !
Revin cu intrebarea din ultimul post: ce setari de autentificare ar trebui sa fac intre cele 2 jucarii ? (imi e mai greu sa experimentez pt. a afla, una din jucarii fiind distanta, cand se reseteaza isi schimba IP...si am de asteptat pana se propaga modificarea din dyndns ).
merci.
News: am reusit de le-am dat in "trafic" . SPA-ul l-am legat direct la net, face si pe routerul, merge OK. PAP-ul e in spate la un alt router, configurat toate cele de NAT si functioneaza. Am avut mici dubii cu privire la functionarea cu nume in loc de adrese IP (gen xx.dyndns.org) la dialplan, dar se pare ca merge si asta.
Intrebare: ce configurari de autentificare ar trebui sa fac intre cele 2 jucarii ? (sa nu ma trezesc ca imi acceseaza vreun necunoscut linia PSTN...desi stiu ca n-ar merge vocea in ambele directii, insa asa, preventiv )?
Multu' si Sarbatori fericite.
Salut. Pana la urma le-am pus in LAN, pe Romtelecom de data asta, si au functionat (desi ciudat, telefonul legat in PAP cand e apelat, suna dar are o usoara intrerupere la apel...ca si cum tensiunea de apel ar avea o sincopa).
O fi vreo problema de NAT. Voi mai testa, si daca nu-i dau de capat revin cu info. Oricum voi posta rezultatul/solutia.
legat de salvatul cu web-page, complete, Mozilla asta salveaza aiurea, de aceea am fost nevoit sa fac pdf-uri.
Aici PAP-ul
http://ghiulea.ro/incaseaza/eabf3f901dc/Linksys_PAP2_Configuration.pdf
http://ghiulea.ro/incaseaza/eac28a0225a/Linksys_PAP2_Configuration2.pdf
Nu lua in seama IP-urile ca-s dinamice, le pun eu pe cele care trebuie cand fac teste.
Salut. Aduc la viata topicul asta cam cu aceeasi problema (din pacate din discutii nu mi-am dat seama ce setari sunt facute, iar fisierele de pe ghiulea.ro nu mai exista).
Vreau sa duc o linie RDS in alta parte, folosind un SPA si PAP2T. Daca sun sa zicem de pe mobil pe nr. RDS functioneaza, telefonul atasat in PAP suna, pot vorbi. Daca vreau sa sun de pe telefonul analogic, conectat inPAP folosind linia RDS nu merge. Mort. Ma asteptam ca la ridicarea telefonului sa primesc ton de RDS, insa nimic. In SPA linia PSTN apare tot on-hook. Atasez un pdf cu setarile din SPA.
http://ghiulea.ro/incaseaza/de26157e25d/Linksys_SPA_Configuration.pdf

Oare unde e problema ?
Multumesc.
PS: am vrut sa atasez fisierul aici, nu am reusit. Prin urmare, tot cu ghiuleaua.ro
Salut, Nini.
O sa studiez ceea ce mi-ai spus. Ideea era de a crea o legatura p2p fara implicarea altor servere/servicii, fie ele si gratuite (care daca "pica" ti se duce si tie treaba). Iar daca ai de la provider IP dinamic, fara "ajutoarele" astea nu prea va merge.
Legat de coder, da e Half-rate ce stiam eu
Merci si toate cele bune!

Lucian - YO5OXJ.
Salut !
Multumesc pt. raspuns. Au sosit jucariile comandate -> m-am pus pe treaba. Am reusit sa fac sa mearga ce mi-am propus, dupa vreo 2 ore si ceva de dat la pereti, pt. ca am avut probleme cu NAT-ul
Le-am incercat in 2 locatii diferite, ambele avand internet, adaptoarele fiind montate in spatele unor routere de internet. Am forwardat porturile pt. SIP si RTP insa nu aveam voce. Cautand sa vad de ce nu merg, am constatat ca PAP-urile trimiteau pachete RTP spre IP-urile din LAN ale corespondentului.
Am configurat in tab-ul SIP, am pus IP extern si activat ceva pe-acolo si merge. INsa nu sunt 100% sigur ca e metoda "corecta".
Intrebarea mea: CUm trebuie configurat corect daca esti in spate la NAT ? Poti face ceva daca ai IP dinamic alocat de provider? Trebuie de fiecare data sa-l cunosti si sa-l pui in EXT IP ?
Pe de alta parte...ma asteptam ca folosind coder-ul de GSM sa am data-rate apropiat de...7 - 8 kbps. Dadea parca cu vreo 13-14 kbps.

Multumesc.
Salut !
Am citit articolul legat de transferul extensiilor intre 2 locatii si am urmatoarea intrebare: se poate crea un "hotline" intre 2 locatii, folosind 2 x Linsys PAP-2T si 2 telefoane clasice (cand ridic unul din telefoane suna celalalt, si invers) ?
Multumesc si felicitari pt. articole si tutoriale.
Lucian.
 
Forum Index » Profile for lucianf » Messages posted by lucianf
Go to:   
Proudly promoted by Loudhush and MODULO Consulting