[Logo] Forum VOIP - totul despre voice over ip
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Configurare Grandstream 386 pentru Romtelecom VoIP  XML
Forum Index » Intrebari si retete
Author Message
Inox

[Avatar]

Joined: 26/08/2010 12:38:29
Messages: 2
Location: Cork - Ireland
Offline

Salut,

Imi puteti spune prin ce difera (daca difera) setarile Romtelecom VoIP fata de alti provideri, de exemplu Smartcall.
Incerc de cateva zile sa ma conectez folosind un adaptor Grandstream 396 si nu reusesc.
Pot fi apelat dar nu pot apela nici un numar din Ro (mobil sau landline).
Cand ridic receptorul am ton dar dupa ce formez numarul de apel nu se intampla nimic pret de 8-10 secunde dupa care se aude tonul "ocupat".
Deasemenea cel apelat nu aude nimic in receptor - dar telefonul ii suna cand il apelez!

Cat de importanta este declararea serverului STUN?
Grandsteam-ul HT-386 poate controla doua linii FXS separate dar nu gasesc configuarea STUN pentru fiecare linie ci doar o declaratie unica STUN in Advanced Settings panel, probabil pentru ambele linii simultan.

De asemenea nu stiu ce codec este preferat de Romtelecom.

Multumesc anticipat pentru suport.
Adrian Z.






 Filename HT386_User_Manual.pdf [Disk] Download
 Description HT386 User Manual
 Filesize 401 Kbytes
 Downloaded:  4 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2010 17:13:24


Hmmm, I see the Internet is now on computers too!
[Yahoo!] [MSN]
Nini

[Avatar]

Joined: 21/11/2007 13:54:51
Messages: 90
Offline

Buna ziua,

Ar trebui sa discutam de configuratia pe car o aveti in acest moment in adaptor - niste capturi de ecran cred ca ar ajuta.

Revenind la problema dvs. :

1. ce se intampla daca introduceti o parola gresita pe contul de Romtelecom. Mai aveti ton pe portul FXS corespunzator?

2. inteleg ca totusi apelul se conecteaza insa cel apelat nu aude nimic - corect? Banuiesc ca tonul de ocupat vine de la faptul ca cel apelat raspunde si, neauzind nimic, inchide.

Configuratia STUN e folosita de adaptor pentru a gasi adresa cu care "iese" in Internet si de aceea nu este specifica contului ci face parte din configuratia generala.
Cat despre codec-ul folosit de Romtelecom - ar trebui sa le incercati pe toate, in ordinea G711, G729, etc.

Multumesc,
Ioan
Inox

[Avatar]

Joined: 26/08/2010 12:38:29
Messages: 2
Location: Cork - Ireland
Offline

Salut,
Intr-adevar tonul ocupat survine dupa ce cel apelat inchide.
In attachment veti gasi un print screen pentru setarile curente FXS1 precum si Advance Settings pannel

Multumesc
[Thumb - GS-HT386 1.jpg]
 Filename GS-HT386 1.jpg [Disk] Download
 Description FXS1 Settings pannel
 Filesize 534 Kbytes
 Downloaded:  8 time(s)

[Thumb - GS-HT386 2.jpg]
 Filename GS-HT386 2.jpg [Disk] Download
 Description
 Filesize 80 Kbytes
 Downloaded:  6 time(s)

This message was edited 2 times. Last update was at 29/08/2010 19:12:23


Hmmm, I see the Internet is now on computers too!
[Yahoo!] [MSN]
Nini

[Avatar]

Joined: 21/11/2007 13:54:51
Messages: 90
Offline

Vad ca la STUN server nu e configurat nimic - incearca sa setezi un "public server" din lista http://www.voip-info.org/wiki/view/STUN
Explicatii ref. la STUN gasesti si pe pagina Grandstream -> http://www.grandstream.com/faqsconfiguration.html#3

In mod normal unul dintre interlocutori ar trebui sa auda ceva - la tine inteleg ca nimeni nu aude nimic.

Un prim pas ar fi sa verifici in router-ul de dinainte de adaptor (ai asa ceva?) daca exista o regula de "port forwarding" pentru portul UDP 5004, port care corespunde fluxului de voce (RTP) aferent portului analogic FXS2.

Sper ca aceste informtii sa fie utile,
Nini
ddorin


Joined: 17/09/2010 23:38:15
Messages: 2
Offline

Salutare,

Stiu ca este o alta "speta" insa am vazut ca aici discutiile sunt foarte la obiect.
Am un cont VoIP la Romtelecom, care a functionat perfect folosind aplicatia Bria (versiunea pentru iPhone a lui x-Lite).
De la un moment dat, fara sa fac eu vreo schimbare, daca sunt conectat la net prin intermediul unui wireless pot forma numarul, conexiunea se realizeaza, suna la destinatar insa nu aud nimic. Destinatarul receptioneaza apelul si aude daca eu vorbesc. In cazul in care conexiunea la internet este via 3G, totul functionaza normal si aud perfect pe destinatar.
Ce este ciudat e ca schimbarea a venit fara sa fac nici o modificare ... pur si simplu de la un moment dat nu a mai mers.
aveti vreo idee?

multumesc,
Dorin

PS....pentru acelasi cont mai folosesc pe laptop, X-lite pentru MAC OS si am exact aceleasi simptome (nu aud nimic cand formez) in schimb daca sunt sunat totul e OK. daca pe acelasi calculator folosesc aplicatia web-based de la romtelecom totul e perfect.
[WWW]
Nini

[Avatar]

Joined: 21/11/2007 13:54:51
Messages: 90
Offline

Salut Dorin,

Ce ai redat (fluxul de voce - RTP - de la cel sunat nu ajunge la tine) este un exemplu "clasic" in care nu se face NAT pentru acest protocol. Cel mai probabil fluxul de voce respectiv ajunge in router si de acolo nu se face NAT catre terminalul folosit (fie telefon mobil+Bria, fie Laptop+X-lite).

Din ce explici inteleg ca folosesti reteaua wireless proprie - si nu ai facut "nimic" - corect?

Poate primesti acum alte IP-uri si regula de NAT nu mai functioneaza corect?

Daca ai putea explica cum sunt setarile in router-ul pe care-l folosesti poate reusim sa ne "prindem" de unde apare problema.

Cat depsre aplicatia web - probabil acolo nu se foloseste SIP (semnalizare) + RTP (voce) pentru apelurile VoIP - poate este o aplicatie proprietara gandita special pentru a traversa cat mai usor prin routere/firewall-uri.

Toate bune,
Nini
ddorin


Joined: 17/09/2010 23:38:15
Messages: 2
Offline

Salut Nini si multumesc pentru raspuns.

Vad ca te referi doar la ce ar trebui sa aud de la destinatar.
Este vorba practic de nefunctionarea "audio" inclusiv a semnalizarii ca se realizeaza conexiunea (nu aud ca suna dupa ce formez numarul).... si asta numai in cazul in care folosesc WiFi.
daca ma conectez folosind 3G merge perfect.
Am sunat si la Romtelecom, si evident mi s'a spus ca problema e undeva la device'ul meu sau la softul pe care il utilizez, ca serviciul lor functioneaza fara probleme si asa ...

acum nu stiu ce sa zic, cred ca au dreptate ca am eu o problema, insa nu o identific si se mentine chiar daca schimb reteaua wifi.
Ce nu inteleg e ca aceasta situatie a aparut dupa ce totul a functionat brici, fara sa fac nici o modificare in setarile aplicatiei.

multumesc,

D.

[WWW]
 
Forum Index » Intrebari si retete
Go to:   
Proudly promoted by Loudhush and MODULO Consulting