[Logo] Forum VOIP - totul despre voice over ip
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tone disconnect  XML
Forum Index » Intrebari si retete
Author Message
ghostbit


Joined: 12/09/2011 15:32:47
Messages: 5
Offline

Salut,

Am achizitionat de la voi un Grandstream GXW4108 si il folosesc impreuna cu un server de Asterisk.
Intern, totul functioneaza perfect: call setup rapid, calitate foarte buna, fara distorsiuni...etc.

In extern insa... am mici intreruperi (nu se pune problema de latente pe echipamentele interne de retea), iar sunetul (directia Rx) este variabil. Audio Gain-ul de pe gateway nu ma ajuta foarte mult.
Din experienta dvs... pe ce setari (gateway) ar trebui sa ma concentrez astfel incat sa rezolv aceste probleme.
Folosesc 5 linii de Romtelecom si 3 de Vodafone.

Multumesc.

This message was edited 2 times. Last update was at 03/10/2011 11:20:23

Nini

[Avatar]

Joined: 21/11/2007 13:54:51
Messages: 90
Offline

Pentru problemele de tipul celor reclamate (linie agatata la inchiderea apelului din exterior), pagina de suport a producatorului mentioneaza:
Q: What should I do if I encounter port hang after a few calls?
Generally, port hang is caused by inability to detect the disconnect signal from the side that hangs up first; usually it is when the PSTN side hangs up first. Follow these steps to fix this problem:

Call your PSTN carrier and ask what kind of PSTN disconnect signal is used ? power disconnect (or current disconnect) or tone disconnect.
 • If it is power disconnect (common in most developed countries), ask for the duration of power loss as a disconnect signal.
 • If tone disconnect is used, ask for the disconnect tone frequency and cadence, as well as AC Termination impedance.

 • Re-configure the GXW410x to reflect the disconnect signal used by the PSTN carrier.
 • Power Disconnect: navigate to FXO Lines in the web configuration pages and set Enable Current Disconnect to “Yes”. Make sure the correct duration of power loss is set in Current Disconnect Threshold. Set Enable Tone Disconnect to “No”.
 • Tone Disconnect: navigate to FXO Lines in the web configuration pages and set Enable Current Disconnect to “No” and Enable Tone Disconnect to "Yes". Re-configure the AC Termination Impedance and the disconnect tone frequency and cadence (usually Reorder Tone or Busy Tone under Channels in the web configuration pages) to match your PSTN provider.

 • Reboot the GXW and place some test calls. If the port hang issue is not fixed, contact Grandstream Technical Support.


  Pentru cazul concret in care te afli trebuie sa facute cateva experimente, incercand intai prin alegerea metodei "Tone Disconnect" si utilizand urmatoarele date la "Busy Tone" si "Reorder Tone":
  Obs: pe baza datelor publicate de ITU in 2003

  Pentru varianta "Tone Disconnect" trebuie avuta in vedere si o eventuala crestere a amplificarii pe linia respectiva (Rx from PSTN Audio Gain), in ideea ca poate nu se face bine detectia (de la val. default de 0db la 3, 6 sau chiar 9), insa fara a genera distorsiuni in apelul de voce.

  Desigur ca se poate opta si pentru "FXO Line Test", metoda descrisa in manualul de administrare a echipamnetului.

  Daca ai gasit configuratia dorita te rugam sa postezi aici setarea finala si providerul de linie telefonica, pentru a beneficia si altii de aceste informatii.

  Multumesc,
  Ioan

  This message was edited 1 time. Last update was at 03/10/2011 12:05:48

  ghostbit


  Joined: 12/09/2011 15:32:47
  Messages: 5
  Offline

  Multumesc foarte mult pentru rasspuns.

  Am citit foarte mult weekendul acesta in legatura cu tonurile call progress.
  Pe liniile de Romtelecom este relativ disconnectul - eu nu am luat in considerare amplificarea. Mai fac teste iar la final o sa postez valorile finale de CPT.

  Singura problema pe care o mai am este cu intreruperile (mici si variabile) pe directia IN. Partenerii de comuncatie din exterior ma aud perfect.
  Nu vreau sa par cicalitor...etc. insa sunt newbie in voce, iar aceste echipamente, desi par user friendly, nu sunt recomandate de nimeni pe majoritatea forumurilor vizitate de mine (de ex. asta: http://www.3cx.com/forums/static-on-grandstream-gxw-2212.html).

  In mare sunt multumit de echipament si vreau sa mai achizitionez... de asemenea delay-ul (apel din interior catre exterior) este infernal ~10 - 15 secunde pana suna la destinatar... weird
  Nini

  [Avatar]

  Joined: 21/11/2007 13:54:51
  Messages: 90
  Offline

  Salut,

  1. Intreruperi pe fluxul de IN
  In primul rand as face o captura a unui apel in Asterisk pentru a vedea exact ce primeste de la gateway - pana acum nu am mai intamplinat astfel de probleme (intreruperi mici si variabile pe canalul de voce IN -> s-ar putea ca amplificarea sa fie prea mare totusi?)

  2. Delay la apelare din interior catre exterior
  Poti sa ne dai mai multe detalii? De cand incepi si cand se termina masurarea celor 10-15 secunde?
  Un log Asterisk cu SIP debug activat ar putea clarifica poate care este problema.

  Multumesc,
  Ioan
  ghostbit


  Joined: 12/09/2011 15:32:47
  Messages: 5
  Offline

  Salut,

  Din pacate intreruperile apar si la Rx gain =0; ele sunt prezente si in inregistrarile asteriskului, iar in momentul in care vorbesc peste interlocutor atunci eu il aud intrerupt de fiecare data...

  Cu exceptia testelor de impedanta + CPT si a configurarii echipamentului sa trimita apelurile catre extensia 600 (call center), toate setarile de pe gateway au ramas originale.
  Din manualul echipamentului nu-mi dau seama care parametru ar putea rezolva problema. Pe out totul este perfect...

  Multumesc
   
  Forum Index » Intrebari si retete
  Go to:   
  Proudly promoted by Loudhush and MODULO Consulting