[Logo] Forum VOIP - totul despre voice over ip
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SPA 3102 si RCS - RDS 2  XML
Forum Index » Intrebari si retete
Author Message
andrei


Joined: 09/02/2011 17:45:54
Messages: 3
Offline


Am si eu o problema cu spa 3102 in combinatie cu rdstel. SPA 3102 e legat de asterisk. Apelurile de pe rds merg catre o extensie. Dupa ce raspund la apel pe extensia respectiva daca cel care a sunat inchide imi vine ton de ocupat pe linie si daca astept suficient de mult imi vine tiutiul de la rds sa inchid telefonul. Din cate imi dau seama spa-ul nu detecteaza tonul de ocupat desi am incercat diverse variante si logic ar fi sa mearga cu 450@-10; 10(0.17/0.17/1) la Disconnect Tone cod pe care l-am gasit si pe un site cu coduri pt. spa dar l-am calculat si eu pe o monstra inregistrata a tonului de ocupat. S-a mai lovit cineva de problema asta, cum pot sa fac sa se inchida totusi conexiunea ?

Multumesc
Nini

[Avatar]

Joined: 21/11/2007 13:54:51
Messages: 90
Offline

Salut Andrei,

Iti recomand sa maresti amplificarea de la PSTN to SPA (PSTN Line > International Control > PSTN To SPA Gain) la 3 sau 6 dB. Deobicei aceasta rezolva astfel de probleme.

Daca tot nu se rezolva te rog sa salvezi configuratia Voice a adaptorului intr-un fisier html (fiind logat in prelabil ca Admin, modul Advanced) si sa o postezi undeva (de ex. pe ghiulea.ro) astfel incat sa vedem ce configuratii ai in adaptor.

Toate bune,
Nini
andrei


Joined: 09/02/2011 17:45:54
Messages: 3
Offline

Am incercat si cu amplificarea de la PSTN to SPA la 6dB dar fara success.
Configuratia mea este http://ghiulea.ro/incaseaza/2e1d1f4e61a/advanced.html


Numai bine,
Andrei

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2011 20:52:00

Nini

[Avatar]

Joined: 21/11/2007 13:54:51
Messages: 90
Offline

Salut Andrei,

Ti-as sugera sa folosesti codul urmator pentru Disconnect Tone



Cu alte cuvinte as schimba 10 cu 4 pentru a nu forta detectia doar dupa 10 secunde si as scoate mentiunea pentru a doua frecventa din descrierea cadentei. Nu sunt sigur daca spatiul de dupa ";" are vreo importanta dar l-as scoate si pe ala.

Descrierea formatului pentru "tone script" este documentata aici.

O alta resursa pentru formatul tonurilor in diverse tari este site-ul 3am Systems.

Pentru referinta iata ce meniune se face in documentatatia "VARIOUS TONES USED IN NATIONAL NETWORKS (ACCORDING TO ITU-T RECOMMENDATION E.180)(03/199" pentru Romania:
Romania
Busy tone - I (analogue) 450 0.15 on 0.18 off
Busy tone - II (digital) 450 0.17 on 0.17 off
Dial tone - 450 continuous
Number unobtainable tone - I 450 6x(0.11 on 0.092 off) 0.362 on 0.11 off
Number unobtainable tone - II (digital) 450 3x(0.092 on 0.11 off) 0.362 on 0.11 off
Ringing tone - I 450x25 1.85 on 4.15 off
Ringing tone - II 450 1.5 on 4.5 off


De asemenea iata ce este mentionat in documentatia adaptorului ref. la Disconnect Tone
Disconnect Tone: This value is the tone script which describes to the SPA the tone to detect as a disconnect tone. The syntax follows a
standard Tone Script with some restrictions. Default value is standard US reorder (fast busy) tone, for 4 seconds.
Restrictions:
• 2 frequency components must be given. If single frequency is desired, the same frequency is used for both
• The tone level value is not used. –30 (dBm) should be used for now.
• Only 1 segment set is allowed
• Total duration of the segment set is interpreted as the minimum duration of the tone to trigger detection
• 6 segments of on/off time (seconds) can be specified. A 10% margin is used to validated cadence characteristics of the tone.


In "disperare" de cauza as merge si cu amplificare mai mare (de ex. 9) si as incerca si alte setari la "FXO Port Impedance" (desi 600 ohmi ar fi trebuit sa fie OK).

Daca rezolvi problema nu uita sa posteti ca sa ramana "documentat" procesul si sa beneficieze si altii de solutie.

Toate bune,
Nini

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2011 09:25:24

andrei


Joined: 09/02/2011 17:45:54
Messages: 3
Offline

Am reusit cu urmatorul cod pentru Disconnect Tone
450@-30,450@-30;4(.17/.17/1+1)

Codul de la http://www.3amsystems.com/ nu merge, multam Nini ca mi-ai atras atentia asupra unui aspect care e precizat in documentatie
2 frequency components must be given. If single frequency is desired, the same frequency is used for both

Acest cod cred ca e valabil pentru toate liniile digitale din Romania.

Numai bine,
Nini

[Avatar]

Joined: 21/11/2007 13:54:51
Messages: 90
Offline

Excelent - ne pare bine ca problema ta a fost rezolvata.

Toate bune,
Nini
 
Forum Index » Intrebari si retete
Go to:   
Proudly promoted by Loudhush and MODULO Consulting